Wij redden mensenlevens
Heartbeat

In verband met de feestdagen zijn wij gesloten vanaf 25 december tot 2 januari. In deze periode zijn wij niet bereikbaar. Wij wensen je fijne feestdagen en een gezond en veilig 2025!

Wat houdt Bedrijfshulpverlening (BHV) precies in en wat betekent dit voor je bedrijf?

Het is erg belangrijk om je op, te laten, leiden tot Bedrijfshulpverlener. Hiermee vergroot je de kennis en kans tot en op het redden van een mensenleven. Daarom is het heel belangrijk dat er meerdere mensen in een bedrijf zijn die hulpverlening kunnen bieden. Om te beginnen zijn er meerdere BHV-rollen, hieronder de uitleg van twee van deze rollen:

BHV (basis)

Alle toekomstige BHV’ers volgen de cursus BHV ‘basis’.

Deze opleiding bestaat uit een E Learning en een praktijkdag waarbij de deelnemer kennis krijgt over de onderdelen; Brand en Ontruimen, Communicatie en spoed- en niet spoedeisende Eerste Hulp.

De opleiding duurt inclusief E Learning circa 10 uur om deze opleiding te voltooien en de jaarlijkse herhaling duurt ongeveer 7 uur voor herhaling.

 

Wat kan een BHV’er?

Een BHV’er kan een beginnende brand blussen, kan een gebouw verkennen, weet waar de “nood” uitgangen zijn, kent de vluchtroutes en kan alarmeren aan de 112 centralist om de juiste inzet van de hulpdiensten te krijgen. Een BHV’er herkent onveilige situaties, kan reanimeren, een AED gebruiken, een slachtoffer verplaatsen en diverse verbanden aanleggen. Hiermee verleent de BHV’er eerste hulp totdat de gealarmeerde hulpdienst aanwezig is. Een BHV’er kan een levensbedreigend letsel herkennen maar ook niet levensbedreigende situaties stabiliseren. Denk aan een verstuikte enkel, een bloedneus of een vinger verbinden die tijdens het schillen van een appel is geraakt door het mes.

 

Hoe kan je dit stimuleren?

Vergoedingen

De Rijksoverheid is een goed voorbeeld. Medewerkers bij de Rijksoverheid krijgen een BHV-vergoeding als zij een training volgen. Dit kan een stimulatie zijn voor medewerkers en zo zorg je ervoor dat meer mensen een training als BHV’er gaan volgen, want het is nog steeds ontzettend belangrijk dat er meer BHV’ers komen binnen bedrijven. De BHV’ers van de Rijksoverheid krijgen de BHV-vergoeding achteraf, als zij de taken voor bedrijfshulpverlening in voldoende omvang hebben verricht. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de BHV-rol en het aantal gehele kalendermaanden dat de BHV’er aanwezig was. Als voorbeeld keert de Rijksoverheid dit bedrag uit aan hun medewerkers:

Allround BHV’er: 443,52 euro per jaar;

Wil jij eerste hulp kunnen verlenen aan collega’s bij een calamiteit en leren hoe te handelen bij ongevallen? Ben je stressbestendig en doortastend? Wordt dan BHV’er en vraag naar de mogelijkheden bij jouw bedrijf!

Trainingen met erkend certificaat
Kiwa gecertificeerd opleider
Advies op maat
Landelijke dekking
Blijf op de hoogte van BHVNederland!
Ontvang regelmatig onze nieuwsbrief met actualiteiten
BHVNederland
Braillelaan 9 – 5e etage
2289 CL Rijswijk
Bel 085 201 47 33
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes