3 voordelen van een BHV incompany training
3 voordelen van een BHV incompany training
We vinden het heel normaal als we met het vliegtuig op reis gaan: een live demonstratie of instructiefilmpje over wat je moet doen in geval dat een noodsituatie aan boord zich voordoet. Maar hoe vaak krijg jij als bezoeker van een gebouw een instructie over hoe je veilig het pand kunt verlaten? En waar denk jij dat in Nederland meer slachtoffers door vallen; een vliegtuigongeluk of brand? Dan is het ook heel logisch dat je een BHV training volgt op de plek waar je dat moet kunnen toepassen, namelijk de eigen werkomgeving. Het volgen van een BHV incompany opleiding kent nog meer voordelen!
Vragen(v)uurtje
Tijdens een BHV opleiding stellen cursisten regelmatig vragen. Ze lopen tegen situaties aan en willen graag weten hoe ze daar mee om kunnen gaan. Maar ondanks een uitvoerige beschrijving blijft het erg lastig om er zeker van te zijn dat je elkaar goed hebt begrepen. Tijdens een BHV incompany opleiding kun je als onderdeel van de lesdag een pandronde met de BHV’ers doen. De instructeur kan zo veel beter vragen beantwoorden en advies geven aan de cursisten
Haal kennis in huis
Een goede BHV’er word je niet uitsluitend door het volgen van een BHV opleiding. Je moet ook goed bekend zijn met het gebouw waar je werkzaam bent. Door een BHV incompany training kan de instructeur de kennis en vaardigheden direct in de praktijk toetsen, dáár waar de BHV’er werkzaam is. En wist je dat je tegenwoordig ook binnen een brand kunt blussen zonder vuur ? Door de inzet van nieuwe technologie kun je zelf op de lastigst bereikbare plaatsen oefenen!
Probleem in de praktijk
Veel oefencentra zijn ingericht met een kinderkamer, kantoor en een slaapkamer in een zorgomgeving. Maar wat heb je daar aan als je als glazenwasser regelmatig op hoogte werkt of bruggen aanlegt en regelmatig met zwaar materiaal op een ponton staat? Door BHV kennis en vaardigheden op de eigen werkplek aan te leren, kun je beter met de eigen risico’s om gaan. Niet alleen als medewerkers maar juist als BHV’er.
Sla twee vliegen in één klap
Een opgeleide BHV’er maakt nog geen goede BHV organisatie. Daar heb je naast een aantal andere BHV’ers, ook de collega’s in de organisatie voor nodig. Weten zij welke taken en verantwoordelijkheden zij hebben tijdens een calamiteit? Door bijvoorbeeld tijdens de opleidingsdag de theorie direct in de praktijk te toetsen door een oefening uit te voeren, sla je twee vliegen in één klap! Dan hebben niet alleen de BHV’ers een leerzame dag, ook de collega’s! De instructeurs van BHV Nederland staan graag voor je klaar en vertellen je meer over de mogelijkheden!
Meer weten? customersupport@bhvnederland.nl